Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Vullen of voeden

Het menselijk lichaam heeft om goed te kunnen functioneren voedingstoffen nodig. Deze voedingsstoffen krijgen we binnen via onze voeding. Om alle benodigde vitamines en mineralen te consumeren is het belangrijk dat we vers en gevarieerd eten. In de hedendaagse maatschappij laat de kwaliteit van onze voeding nogal eens wat te wensen over. In ons drukke bestaan laten we ons gemakkelijk verleiden tot het eten van junkfood en gemaksvoedsel. Deze bevatten zeer weinig vitamines en mineralen. We zijn ons lichaam aan het vullen i.p.v. voeden. We noemen dit ook wel lege calorieën.

De gevolgen zijn misschien niet direct merkbaar, doordat het eten van ongezond voedsel ons wel energie levert en daardoor ons ‘motortje’ laat draaien, maar op redelijk snelle termijn zijn de gevolgen wel degelijk merkbaar. Overgewicht en minder energie zijn vaak het resultaat van een ongezonde leefstijl. Een maaltijd met weinig voedingstoffen levert vaak wel veel energie, maar door het gebrek aan vezels, vitamine en mineralen zal je lichaam al snel weer behoefte aan eten hebben. Hierdoor grijp je sneller naar energierijke tussendoortjes. Op de lange termijn kunnen de gevolgen nog groter zijn. Denk aan welvaart ziektes als diabetes en hart en vaatziektes, maar ook kanker wordt in verband gebracht met overgewicht en ongezonde voeding

Om dus te voorkomen dat je naar ongezond voedsel grijpt is het dus belangrijk om regelmatig en gezond te eten. Sla geen maaltijden over, eet veel fruit en groente, drink water en thee i.p.v. suikerrijke vruchtensappen en frisdranken en eet volkorenproducten i.p.v. witte bloem. Volkorenbloem levert namelijk veel vezels en deze zorgen voor een langzame opname van koolhydraten. Zorg dat je zo vers mogelijk eet. Hoe langer voedsel ligt, hoe meer verlies van vitamines en mineralen. Kook eens wat minder met kant en klare pakjes en kies vaker voor biologische producten. Kortom voed je lichaam met voeding van hoogwaardige kwaliteit om lekker in je vel te blijven zitten.

Overige blogs

Waarom water drinken helpt bij afvallen

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Bij volwassen is dit 55% en bij zuigelingen zelfs 70%. Gedurende dag verlaat een deel van dit water met afvalstoffen ons lichaam via adem, urine en zweet. Het is belangrijk om te zorgen dat het vocht in ons lichaam op peil blijft door water te drinken.

Lees verder

Weggooien is zonde.Toch?

Ik hoorde het mijzelf zeggen bij een 2de keer opscheppen. “Weggooien is zonde” Deze zin zat blijkbaar toch nog ergens in mijn onderbewuste opgeslagen, want dit is juist iets waar ik mijn deelnemers in de praktijk op wijs.

Lees verder

Gewoontes veranderen kost tijd

Al een paar jaar had ik de wens om 1 x per week boodschappen te gaan doen i.p.v. elke dag na 17:00 nog naar de winkel te spurten om daar te bedenken wat we die dag zouden gaan eten. Deze gewoonte was er ingeslopen nadat ik bijna 20 jaar geleden in een huis ging wonen.

Lees verder

Boost je immuunsysteem met voeding en leefstijl!

Grote kans dat je, net als ik, helemaal klaar bent met corona en dat je er het liefst helemaal niets meer over hoort! Helaas is corona nog niet klaar met ons en zolang dat de werkelijkheid is kunnen we het niet compleet negeren.

Lees verder

Lekker genieten!

Ben jij kampioen genieten? En gaat dat soms ten koste van de gezonde leefstijl die je graag zou willen? Laat je dan inspireren door deze blog.

Lees verder

Vegan is hip & gezond

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vaker plantaardig te eten. Door minder dierlijke producten te kiezen, belast je het milieu een stuk minder en voorkom je een hoop dierenleed, daarbij komt dat het eten van veel rood en bewerkt vlees schadelijk voor je gezondheid kan zijn.

Lees verder

Slaap jezelf fit en slank

Bij het bereiken van een gezonder leven en gewicht denk je niet als eerste aan slapen. Vaker wordt gedacht aan meer sporten en vooral gezonder en minder eten. Toch is slapen een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.

Lees verder

Believe in your selfie

Ben jij ook zo jaloers op van die mensen waarbij alles zo makkelijk lijkt te gaan, die vol overtuiging hun doelen nastreven en waarbij het ook allemaal lukt? Wat is toch hun geheim?!

Lees verder

Past chocolade in een verantwoord verwenmoment?

Ik schrijf deze blog naar aanleiding van mijn beursactie op de ladies night in hotel Iselmar. Mijn vraag was of bezoekers van mijn stand hun verantwoorde verwenmoment wilde delen. Voor sommige mensen was dit niet eenvoudig, verwenmomenten kennen we bijna allemaal wel, maar vaak zijn ze niet even verantwoord.

Lees verder

Vullen of voeden

Het menselijk lichaam heeft om goed te kunnen functioneren voedingstoffen nodig. Deze voedingsstoffen krijgen we binnen via onze voeding. Om alle benodigde vitamines en mineralen te consumeren is het belangrijk dat we vers en gevarieerd eten.

Lees verder

Beperkende gedachten

Zoals beloofd in mijn vorige blog, kom ik nog even terug op het onderwerp beperkende gedachten. Wat zijn beperkende gedachten en waarom zou je er iets over moeten weten? Vanaf het moment dat je opstaat, is ons brein actief de hele dag door. Bij het nemen van beslissingen of het uitvoeren van activiteiten klinkt het geluid van ons innerlijke stem, die ons adviseert op basis van eerder opgedane ervaringen.

Lees verder

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren