Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Boost je immuunsysteem met voeding en leefstijl!

Grote kans dat je, net als ik, helemaal klaar bent met corona en dat je er het liefst helemaal niets meer over hoort! Helaas is corona nog niet klaar met ons en zolang dat de werkelijkheid is kunnen we het niet compleet negeren.

Wat ik het vervelendst vind is de angst die het met zich mee brengt. De angst om het te krijgen, maar vooral ook de angst om het door te geven aan een kwetsbaar persoon of erger nog aan een geliefd kwetsbaar familielid.  De angst om zelf besmet te raken met het corona virus is niet meer zo groot is als een paar maanden geleden. We weten inmiddels dat een heel groot deel van de mensen heel goed in staat is om ervan te genezen zonder er blijvende gezondheidsklachten aan over te houden. Helaas is er ook een grote groep die er een stuk minder goed van afkomt en die wetenschap en de twijfel tot welke groep je behoort geeft onrust.

Door de maatregelen van de overheid te volgen, ( social distancing, 1,5 m afstand, handen vaak wassen) kun je de kans dat je besmet raakt flink reduceren. Maar omdat we menselijk zijn is dit best moeilijk om op de lange termijn consequent vol te houden en bovendien niet altijd mogelijk, denk aan beroepen in de zorg.

Neem het heft in eigen hand

Persoonlijk denk ik dat naast de maatregelen de aanval de beste verdediging is, en met de aanval bedoel ik het virus bestrijden met je eigen afweersysteem. Belangrijk hiervoor is dat je immuunsysteem goed werkt. Gelukkig kun je zelf een heleboel doen om dit voor elkaar te krijgen, met voeding en een gezonde leefstijl kun je echt wonderen verrichten. Meer energie, een betere conditie en minder gezondheidsklachten, meer vertrouwen in je eigen lichaam en dus minder angst om (erg) ziek te worden. Klinkt goed toch?

Het grootste probleem van Covid 19 is dat de zorg overbelast raakt door de vele ziekenhuis opnames. Hoe fijn zou het zijn als er minder mensen opgenomen hoeven worden doordat ze zelf in staat zijn om het virus te verslaan? Mijn missie is om de komende maanden zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor een gezondere leefstijl en om hun immuunsysteem een boost te geven. Wie weet kunnen we op deze manier een bijdrage leveren aan het oplossen van het probleem. 

Wil jij ook meer vertrouwen in je eigen lichaam, minder onrust en meer energie? Volg mij dan op Facebook, Instagram en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Dan ontvang je praktische tips om van een gezonde leefstijl je 2de natuur te maken.

Let's go for (F)it!

Ps: Op zaterdag 7 november geef ik een lezing over voeding en leefstijl met betrekking tot je immuunsysteem bij Praktijk Uit & Thuis in Lemmer. Bij interesse meld je aan bij Joyce. Er is beperkt ruimte en we houden ons uiteraard aan de 1,5 meter en de maximale groepsgrootte.

Lezing wordt verplaatst naar een nieuwe nog nader te bepalen datum i.v.m. corona maatregelen.

Overige blogs

Waarom water drinken helpt bij afvallen

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Bij volwassen is dit 55% en bij zuigelingen zelfs 70%. Gedurende dag verlaat een deel van dit water met afvalstoffen ons lichaam via adem, urine en zweet. Het is belangrijk om te zorgen dat het vocht in ons lichaam op peil blijft door water te drinken.

Lees verder

Weggooien is zonde.Toch?

Ik hoorde het mijzelf zeggen bij een 2de keer opscheppen. “Weggooien is zonde” Deze zin zat blijkbaar toch nog ergens in mijn onderbewuste opgeslagen, want dit is juist iets waar ik mijn deelnemers in de praktijk op wijs.

Lees verder

Gewoontes veranderen kost tijd

Al een paar jaar had ik de wens om 1 x per week boodschappen te gaan doen i.p.v. elke dag na 17:00 nog naar de winkel te spurten om daar te bedenken wat we die dag zouden gaan eten. Deze gewoonte was er ingeslopen nadat ik bijna 20 jaar geleden in een huis ging wonen.

Lees verder

Boost je immuunsysteem met voeding en leefstijl!

Grote kans dat je, net als ik, helemaal klaar bent met corona en dat je er het liefst helemaal niets meer over hoort! Helaas is corona nog niet klaar met ons en zolang dat de werkelijkheid is kunnen we het niet compleet negeren.

Lees verder

Lekker genieten!

Ben jij kampioen genieten? En gaat dat soms ten koste van de gezonde leefstijl die je graag zou willen? Laat je dan inspireren door deze blog.

Lees verder

Vegan is hip & gezond

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vaker plantaardig te eten. Door minder dierlijke producten te kiezen, belast je het milieu een stuk minder en voorkom je een hoop dierenleed, daarbij komt dat het eten van veel rood en bewerkt vlees schadelijk voor je gezondheid kan zijn.

Lees verder

Slaap jezelf fit en slank

Bij het bereiken van een gezonder leven en gewicht denk je niet als eerste aan slapen. Vaker wordt gedacht aan meer sporten en vooral gezonder en minder eten. Toch is slapen een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.

Lees verder

Believe in your selfie

Ben jij ook zo jaloers op van die mensen waarbij alles zo makkelijk lijkt te gaan, die vol overtuiging hun doelen nastreven en waarbij het ook allemaal lukt? Wat is toch hun geheim?!

Lees verder

Past chocolade in een verantwoord verwenmoment?

Ik schrijf deze blog naar aanleiding van mijn beursactie op de ladies night in hotel Iselmar. Mijn vraag was of bezoekers van mijn stand hun verantwoorde verwenmoment wilde delen. Voor sommige mensen was dit niet eenvoudig, verwenmomenten kennen we bijna allemaal wel, maar vaak zijn ze niet even verantwoord.

Lees verder

Vullen of voeden

Het menselijk lichaam heeft om goed te kunnen functioneren voedingstoffen nodig. Deze voedingsstoffen krijgen we binnen via onze voeding. Om alle benodigde vitamines en mineralen te consumeren is het belangrijk dat we vers en gevarieerd eten.

Lees verder

Beperkende gedachten

Zoals beloofd in mijn vorige blog, kom ik nog even terug op het onderwerp beperkende gedachten. Wat zijn beperkende gedachten en waarom zou je er iets over moeten weten? Vanaf het moment dat je opstaat, is ons brein actief de hele dag door. Bij het nemen van beslissingen of het uitvoeren van activiteiten klinkt het geluid van ons innerlijke stem, die ons adviseert op basis van eerder opgedane ervaringen.

Lees verder

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren