Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Past chocolade in een verantwoord verwenmoment?

Ik schrijf deze blog naar aanleiding van mijn beursactie op de ladies night in hotel Iselmar. Mijn vraag was of bezoekers van mijn stand hun verantwoorde verwenmoment wilde delen. Voor sommige mensen was dit niet eenvoudig, verwenmomenten kennen we bijna allemaal wel, maar vaak zijn ze niet even verantwoord. We belonen ons maar al te graag met een lekker stuk taart of een paar wijntjes, gewoon om dat het kan of omdat we het verdiend hebben. Maar wat is nu eigenlijk verantwoord?De meningen zijn daarover verdeeld. Waar de één biologische chocolademelk met slagroom kiest als verantwoord verwenmoment gaat de ander voor een vers bereidde smoothie met lijnzaad en dan ook nog het liefst na een uurtje hardlopen. Mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar de tweede als het gaat om verantwoord.

Is biologische warme chocolademelk met slagroom dan helemaal fout? Nee, dat hoeft niet. Het gaat tenslotte om een verwenmoment en als jij een hekel aan hardlopen hebt en smoothies met lijnzaad verafschuwd dan is dat voor jouw absoluut geen verwenmoment. En het is juist zo belangrijk om in een gezonde levensstijl ruimte te maken voor ontspanning, dit kan namelijk een gunstige invloed hebben op je stofwisseling. Het is wel belangrijk om in balans te blijven en niet door te slaan in het ultieme verwennen met biologische pure chocolade omdat dit zo gezond blijkt te zijn. Houd er rekening mee dat chocola veel energie levert en dat je er dus snel teveel van krijgt. Biologisch verantwoord of niet, als je meer calorieën eet dan je verbrandt dan veroorzaakt dat overgewicht. Of jouw calorierijke verwenmoment verantwoord is hangt af van de voedingswaarde, hoe vaak je hem neemt en wat heb je de rest van de dag genuttigd? De voedingswaarde wordt bepaald door de ingrediënten. Bevatten de ingrediënten stoffen die een gezondheid bevorderende werking hebben of niet. Pure chocola, en dan die van minstens 77% cacao, staat bekend om zijn antioxidanten en een bloeddrukverlagende werking.

Klinkt goed en het is nog lekker ook, maar wel met mate dus voor een gezond gewicht. Een goede tip is om een lijstje te maken met verschillende ideeën waar je jezelf mee kunt belonen. Zorg dat er verwenmomenten mét eetmomenten en zonder eetmomenten op je lijst staan. Je kunt dan kiezen wat voor jou op dat moment verantwoord is. Heb je een dag intensief bewogen en gezond gegeten kies dan lekker zonder schuldgevoel voor dat energierijke tussendoortje.

Overige blogs

Waarom water drinken helpt bij afvallen

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Bij volwassen is dit 55% en bij zuigelingen zelfs 70%. Gedurende dag verlaat een deel van dit water met afvalstoffen ons lichaam via adem, urine en zweet. Het is belangrijk om te zorgen dat het vocht in ons lichaam op peil blijft door water te drinken.

Lees verder

Weggooien is zonde.Toch?

Ik hoorde het mijzelf zeggen bij een 2de keer opscheppen. “Weggooien is zonde” Deze zin zat blijkbaar toch nog ergens in mijn onderbewuste opgeslagen, want dit is juist iets waar ik mijn deelnemers in de praktijk op wijs.

Lees verder

Gewoontes veranderen kost tijd

Al een paar jaar had ik de wens om 1 x per week boodschappen te gaan doen i.p.v. elke dag na 17:00 nog naar de winkel te spurten om daar te bedenken wat we die dag zouden gaan eten. Deze gewoonte was er ingeslopen nadat ik bijna 20 jaar geleden in een huis ging wonen.

Lees verder

Boost je immuunsysteem met voeding en leefstijl!

Grote kans dat je, net als ik, helemaal klaar bent met corona en dat je er het liefst helemaal niets meer over hoort! Helaas is corona nog niet klaar met ons en zolang dat de werkelijkheid is kunnen we het niet compleet negeren.

Lees verder

Lekker genieten!

Ben jij kampioen genieten? En gaat dat soms ten koste van de gezonde leefstijl die je graag zou willen? Laat je dan inspireren door deze blog.

Lees verder

Vegan is hip & gezond

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vaker plantaardig te eten. Door minder dierlijke producten te kiezen, belast je het milieu een stuk minder en voorkom je een hoop dierenleed, daarbij komt dat het eten van veel rood en bewerkt vlees schadelijk voor je gezondheid kan zijn.

Lees verder

Slaap jezelf fit en slank

Bij het bereiken van een gezonder leven en gewicht denk je niet als eerste aan slapen. Vaker wordt gedacht aan meer sporten en vooral gezonder en minder eten. Toch is slapen een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.

Lees verder

Believe in your selfie

Ben jij ook zo jaloers op van die mensen waarbij alles zo makkelijk lijkt te gaan, die vol overtuiging hun doelen nastreven en waarbij het ook allemaal lukt? Wat is toch hun geheim?!

Lees verder

Past chocolade in een verantwoord verwenmoment?

Ik schrijf deze blog naar aanleiding van mijn beursactie op de ladies night in hotel Iselmar. Mijn vraag was of bezoekers van mijn stand hun verantwoorde verwenmoment wilde delen. Voor sommige mensen was dit niet eenvoudig, verwenmomenten kennen we bijna allemaal wel, maar vaak zijn ze niet even verantwoord.

Lees verder

Vullen of voeden

Het menselijk lichaam heeft om goed te kunnen functioneren voedingstoffen nodig. Deze voedingsstoffen krijgen we binnen via onze voeding. Om alle benodigde vitamines en mineralen te consumeren is het belangrijk dat we vers en gevarieerd eten.

Lees verder

Beperkende gedachten

Zoals beloofd in mijn vorige blog, kom ik nog even terug op het onderwerp beperkende gedachten. Wat zijn beperkende gedachten en waarom zou je er iets over moeten weten? Vanaf het moment dat je opstaat, is ons brein actief de hele dag door. Bij het nemen van beslissingen of het uitvoeren van activiteiten klinkt het geluid van ons innerlijke stem, die ons adviseert op basis van eerder opgedane ervaringen.

Lees verder

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren