Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Weggooien is zonde.Toch?

Ik hoorde het mijzelf zeggen bij een 2de keer opscheppen.

Deze zin zat blijkbaar toch nog ergens in mijn onderbewuste opgeslagen, want dit is juist waar ik mijn deelnemers in de praktijk op wijs.

Weggooien is zonde, maar het is zeker zo verspillend om het om die reden op te eten terwijl je al verzadigd bent. Je eet het weliswaar eerst op, maar het belandt via een omweg toch uiteindelijk als afval in het riool, maar niet zonder dat de overtollige energie door je lichaam eerst wordt omgezet in vetten, die zich steevast ergens op je heupen of buik nestelen. Op zich een goed systeem om te kunnen overleven in tijden van schaarste, maar overbodig in tijden van welvaart waarin we deze reserves niet nodig te hebben.

Je kunt dan als tegenargument geven, dat je er dan in ieder geval nog eerst van hebt genoten. Maar je kunt je afvragen of dat wel waar is. Heb je van je extra keer opscheppen (terwijl je al verzadigd bent) net zo genoten als van je eerste bord? En hoe voel je je na de maaltijd, geniet je er dan ook nog van? De kans is groot dat je met een opgeblazen gevoel en soms zelfs met een beetje buikpijn uitgeblust op de bank ploft.

Natuurlijk is eten weggooien altijd zonde, begrijp me niet verkeerd, want het is verspilling van kostbaar voedsel. Voedsel waar een hoop werk aan vooraf is gegaan voor het op je bordje kwam. Nu leven we in een tijdperk en een land waar we in overvloed leven en we er vaak niet bij stilstaan hoeveel tijd, geld en energie het gekost heeft om etenswaren te produceren. Het is echter net zo verspillend om meer te eten dan je lichaam nodig heeft.

Ik probeer altijd goed te luisteren naar mijn lichaam. Vol is vol ook al is de pan nog niet leeg. Het verbaasde mij dan ook dat uitgerekend ik dit ‘excuus’ gebruikte bij een keer extra opscheppen. Deze zin zit toch blijkbaar ergens opgeslagen in mijn DNA, om zo nu en dan weer eens op te duiken

Zo werkt dat dus met overtuigingen, ze kunnen heel diepgeworteld zitten. Daarom besteed ik hier veel aandacht aan in de praktijk. Beperkende overtuigingen en gedachten die een gezonde relatie met voeding soms flink in de weg kunnen staan.

Ik werk momenteel aan een nieuwe training, waarin je hier met praktische oefeningen volop mee aan de slag gaat. Ook emotie eten komt aan bod. Met deze training ontwikkel je een ontspannen relatie met voeding en je gewicht en ben je in staat om uit de vicieuze cirkel van diëten, afvallen en weer aankomen te stappen. Ben jij dieetmoe en spreekt jou dit aan? Binnenkort kun je meedoen aan een pilot voor een sterk gereduceerde prijs. Maak alvast een vrijblijvende online afspraak voor meer informatie.  info@mariannemeeter.nl

Let's go for (F)it!

Liefs Marianne

Overige blogs

Waarom water drinken helpt bij afvallen

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Bij volwassen is dit 55% en bij zuigelingen zelfs 70%. Gedurende dag verlaat een deel van dit water met afvalstoffen ons lichaam via adem, urine en zweet. Het is belangrijk om te zorgen dat het vocht in ons lichaam op peil blijft door water te drinken.

Lees verder

Weggooien is zonde.Toch?

Ik hoorde het mijzelf zeggen bij een 2de keer opscheppen. “Weggooien is zonde” Deze zin zat blijkbaar toch nog ergens in mijn onderbewuste opgeslagen, want dit is juist iets waar ik mijn deelnemers in de praktijk op wijs.

Lees verder

Gewoontes veranderen kost tijd

Al een paar jaar had ik de wens om 1 x per week boodschappen te gaan doen i.p.v. elke dag na 17:00 nog naar de winkel te spurten om daar te bedenken wat we die dag zouden gaan eten. Deze gewoonte was er ingeslopen nadat ik bijna 20 jaar geleden in een huis ging wonen.

Lees verder

Boost je immuunsysteem met voeding en leefstijl!

Grote kans dat je, net als ik, helemaal klaar bent met corona en dat je er het liefst helemaal niets meer over hoort! Helaas is corona nog niet klaar met ons en zolang dat de werkelijkheid is kunnen we het niet compleet negeren.

Lees verder

Lekker genieten!

Ben jij kampioen genieten? En gaat dat soms ten koste van de gezonde leefstijl die je graag zou willen? Laat je dan inspireren door deze blog.

Lees verder

Vegan is hip & gezond

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vaker plantaardig te eten. Door minder dierlijke producten te kiezen, belast je het milieu een stuk minder en voorkom je een hoop dierenleed, daarbij komt dat het eten van veel rood en bewerkt vlees schadelijk voor je gezondheid kan zijn.

Lees verder

Slaap jezelf fit en slank

Bij het bereiken van een gezonder leven en gewicht denk je niet als eerste aan slapen. Vaker wordt gedacht aan meer sporten en vooral gezonder en minder eten. Toch is slapen een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.

Lees verder

Believe in your selfie

Ben jij ook zo jaloers op van die mensen waarbij alles zo makkelijk lijkt te gaan, die vol overtuiging hun doelen nastreven en waarbij het ook allemaal lukt? Wat is toch hun geheim?!

Lees verder

Past chocolade in een verantwoord verwenmoment?

Ik schrijf deze blog naar aanleiding van mijn beursactie op de ladies night in hotel Iselmar. Mijn vraag was of bezoekers van mijn stand hun verantwoorde verwenmoment wilde delen. Voor sommige mensen was dit niet eenvoudig, verwenmomenten kennen we bijna allemaal wel, maar vaak zijn ze niet even verantwoord.

Lees verder

Vullen of voeden

Het menselijk lichaam heeft om goed te kunnen functioneren voedingstoffen nodig. Deze voedingsstoffen krijgen we binnen via onze voeding. Om alle benodigde vitamines en mineralen te consumeren is het belangrijk dat we vers en gevarieerd eten.

Lees verder

Beperkende gedachten

Zoals beloofd in mijn vorige blog, kom ik nog even terug op het onderwerp beperkende gedachten. Wat zijn beperkende gedachten en waarom zou je er iets over moeten weten? Vanaf het moment dat je opstaat, is ons brein actief de hele dag door. Bij het nemen van beslissingen of het uitvoeren van activiteiten klinkt het geluid van ons innerlijke stem, die ons adviseert op basis van eerder opgedane ervaringen.

Lees verder

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren